Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μερικές σκέψεις της στιγμής ...

Μέσα σε μία στιγμή μπορείς να δεις πράγματα που δεν τα βλέπεις σε μία ζωή ...

Η αξία της στιγμής είναι ίσως από τα πιο ουσιαστικά πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς. Μία στιγμή ποτέ δεν επαναλαμβάνεται μπορεί να νομίζεις ότι μοιάζει με μία άλλη στιγμή αλλά ποτέ δεν θα είναι ίδια.

Πόσο διαρκεί να γυρίσει ένας διακόπτης μέσα στο μυαλό σου, στην σκέψη σου και να βλέπεις αλλιώς τα πράγματα;

Μερικές φορές με τις φωτογραφίες προσπαθούμε να κρατήσουμε την στιγμή. Αλλά και πάλι δεν μένει ίδια όπως τότε που την ζήσαμε.

Γιατί με τον καιρό αλλοιώνεται, τα συναισθήματα αλλάζουν ...

Εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή σου μην την αφήνεις να περνάει έτσι. Γέμισε την κάθε στιγμή σου με φως. Η αγάπη είναι φως. Την συναντάς σε ότι κάνεις αν το κάνεις επειδή σου αρέσει και όχι επειδή σου το επιβάλλουν ή πρέπει. Στους περισσότερους ανθρώπους οι πράξεις τους είναι σκέψεις άλλων. Πρόσεξε να έχεις την δική σου πορεία και οι πράξεις σου να είναι δικές σου και μόνο.

Μπορεί να είσαι σε ένα πλήθος ανθρώπων και να αισθάνεσαι πιο μόνος από ποτέ ενώ να είσαι μόνο με έναν άνθρωπο και να αισθάνεσαι ότι έχεις όλο τον κόσμο παρέα!

Η επικοινωνία στην σκέψη είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να ανακαλύψεις σε μία στιγμή. Να εκπέμπεις με τον άλλον άνθρωπο στην ίδια συχνότητα...

Ζήστε την στιγμή γιατί αν δεν το κάνετε και χάνεται στιγμές χάνεται την ζωή.

Γίνε πιο παρατηρητικός με το περιβάλλον σου υπάρχουν τόσα πράγματα στην καθημερινότητα σου που τα θεωρείς δεδομένα, αξίζει να βλέπεις τις λεπτομέρειες.

Μην γίνεσαι δούλος κανενός και προπαντώς του ίδιου σου του χρόνου. Κάτι που σου γεμίζει την στιγμή και την καρδιά είναι η προετοιμασία ενός δώρου που θες να κάνεις σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο για παράδειγμα. Δίνοντας κάτι από τον εαυτό σου παίρνεις πολύ περισσότερα από αυτό που γεμίζεις μέσα σου. Δίνοντας γεμίζεις ποτέ δεν χάνεις.

Ενώ η σκέψη μου είναι στον μαυρόασπρο γατούλη μου που δεν έχει εμφανιστεί από χθές και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Πολλές στιγμές έχω μοιραστεί μαζί του γιατί είναι πολύ σπιτόγατος και κάθεται πολλές ώρες μαζί μου. Πιστέψτε με ότι η παρέα μιάς γάτας είναι ανεκτίμητη. Ειδικά όποιοι μένουν μόνοι στο σπίτι σίγουρα καταλαβαίνουν ότι κάποιος τους περιμένει είναι η ψυχή του σπιτιού μία γάτα. Ελπίζω να εμφανιστεί αύριο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου