Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ένα χρόνο μετά ...


Ο όμορφος γάτος που βλέπετε στην φωτογραφία λέγεται Μήτσος και δεν υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Τον δηλητηρίασαν, πρόλαβε να ζήσει μόνο τρία χρόνια.
Βλέπετε δεν είναι όλα όμορφα και ευχάριστα υπάρχουν πάντα οι κακοί άνθρωποι που δολοφονούν αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα.
Ήταν περήφανος και ασυμβίβαστος. Αν και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που χάθηκε ωστόσο η απουσία του είναι ακόμη αισθητή. Είναι αναντικατάστατος γιατί είχε τον δικό του χαρακτήρα, αν μπορώ να το πω για κάποιο ζώο αυτό, την δική του προσωπικότητα. Όλες οι γάτες είναι καθαρές αλλά ο Μήτσος ήταν κάτι παραπάνω. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ήταν σαν να φορούσε ένα καθαρό άσπρο φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο.
Το χρωστούσα στον αγαπημένο μου φιλαράκο να κάνω μια ανάρτηση για αυτόν. Το βιντεάκι που ακολουθεί είναι από φωτογραφίες του. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά ο Μήτσος ήταν μέρος της οικογένειας μου και για αυτό πέρασε και τόσος καιρός για να μπορέσω να κάνω μια αναφορά σε αυτόν γιατί είναι κάτι που ακόμα πονάει.

Πριν από χιλιάδες χρόνια οι γάτες λατρεύονταν ως θεοί και σήμερα υπάρχουν κάτι "άνθρωποι" που το έχουν ξεχάσει και τις δολοφονούν έτσι.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσα μπορεί να διδακτεί από ένα μικρό πλασματάκι όπως είναι μια γάτα, αν δεν το έχει ζήσει.
Η γάτα δεν θα σε προδώσει ποτέ, θα είναι πάντα εκεί δίπλα σου. Ενώ οι άνθρωποι θα σε πληγώσουν ακόμα και αν ξέρουν ότι το κάνουν.

Ο γάτος μου ο Μήτσος όπως θέλω να τον θυμάμαι ...

1 σχόλιο: